Σας εμπιστεύονται 240.000+ άνθρωποι

Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Εκπτώσεις όγκου έως και 15%

Το καλάθι σας

Το καλάθι σας είναι άδειο

Δείτε αυτές τις συλλογές!

Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια

Ψάχνετε για ένα φρέσκο, γευστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά γεύμα που να υποστηρίζει το ταξίδι της υγείας σας; Αυτή η συνταγή μεσογειακής σαλάτας με φασόλια είναι ιδανική τόσο για βαριατρικούς ασθενείς όσο και για όσους αναζητούν μια επιλογή γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά! Γεμάτο με φασόλια πλούσια σε φυτικές ίνες, τραγανά λαχανικά, υγιεινό για την καρδιά ελαιόλαδο και πικάντικο χυμό λεμονιού, αυτό το πιάτο τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα κρατά τους γευστικούς σας κάλυκες ικανοποιημένους. Bean salad with serving spoon inserted

Σε αυτή τη συνταγή, ρίχνουμε τα φώτα της δημοσιότητας στα φασόλια! Περισσότερο από ένα ευέλικτο συστατικό, τα φασόλια είναι μια πραγματική διατροφική δύναμη. Είναι γεμάτα με φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βασικές βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη σταθερή ενέργεια, προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο. Γι' αυτό ακριβώς είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου!

Bean salad with serving spoon out of bowl

Αυτή η συνταγή μεσογειακής σαλάτας με φασόλια είναι μια απλή, φιλική προς την προετοιμασία γεύματος επιλογή που συμπληρώνει τα περισσότερα διατροφικά και βαριατρικά προγράμματα. Είτε την απολαμβάνετε ως ελαφρύ γεύμα, είτε ως συνοδευτικό πιάτο, είτε ως σερβίρισμα σε ένα πάρτι, αυτή η πολύχρωμη σαλάτα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να παραμείνετε σε τροχιά με τους στόχους ευεξίας σας, ενώ γιορτάζετε τη γεύση και τη διατροφή σε κάθε μπουκιά.

Έχετε όρεξη για κάτι φρέσκο, γευστικό και εύκολο; Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με φασόλια είναι για εσάς!

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΙΟΡΤΗ - Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια

Σερβίρει: 1: 8 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά


Συστατικά

  • 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια (15 ουγγιές το καθένα), ξεπλυμένα και στραγγισμένα, ή 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια νεφρών
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια (15 ουγγιές), ξεπλυμένα και στραγγισμένα, ή 1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)

  • 2 στελέχη σέλινου, κομμένα στη μέση ή στα τρία κατά μήκος και ψιλοκομμένα (περίπου ¾ φλιτζανιού)

  • 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε κύβους

  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 1 ½ λεμόνια)

  • 3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες ή ψιλοκομμένες

  • ¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι

  • Μικρή πρέζα κόκκινου πιπεριού

Οδηγίες

  1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.
  2. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, συνδυάστε τα έτοιμα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σέλινο, το αγγούρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.

  3. Σερβίρετε αμέσως για περισσότερη γεύση ή αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο, σκεπασμένο, για μερικές ώρες. Τα περισσεύματα διατηρούνται καλά, σκεπασμένα και στο ψυγείο, για έως και 4 ημέρες. Αν χρειαστεί, ξυπνήστε τα περισσεύματα με λίγο αλάτι ή λίγο χυμό λεμονιού.

Κατεβάστε τη συνταγή



Προηγούμενη θέση
Επόμενη ανάρτηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλώ σημειώστε, τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν