Σε αυτή τη συνταγή, δίνουμε έμφαση στα φασόλια! Περισσότερο από ένα ευέλικτο συστατικό, τα φασόλια είναι πραγματικά διατροφική δύναμη. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, φυτικές ίνες και απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν σταθερή ενέργεια, προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό ακριβώς είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου!
Αυτή η συνταγή για Μεσογειακή Σαλάτα με Φασόλια είναι μια απλή, φιλική για προετοιμασία γεύματος επιλογή που συμπληρώνει τα περισσότερα διατροφικά και βαριατρικά προγράμματα. Είτε την απολαμβάνετε ως ελαφρύ γεύμα, ως συνοδευτικό πιάτο, είτε σερβίροντάς την σε πάρτι, αυτή η πολύχρωμη σαλάτα είναι ένας νόστιμος τρόπος να παραμείνετε σε τροχιά με τους στόχους ευεξίας σας ενώ γιορτάζετε τη γεύση και τη διατροφή σε κάθε μπουκιά.
Λαχταράτε κάτι φρέσκο, γευστικό και εύκολο; Αυτή η Μεσογειακή Σαλάτα με Φασόλια είναι για εσάς!
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ CELEBRATE - Μεσογειακή Σαλάτα με Φασόλια
| Μερίδες: 8 | Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά |
Υλικά
- 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια (15 ουγγιές η κάθε μία), ξεπλυμένα και στραγγισμένα, ή 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια
-
1 κονσέρβα ρεβίθια (15 ουγγιές), ξεπλυμένα και στραγγισμένα, ή 1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
-
2 σέλινα, κομμένα στη μέση ή σε τρίτα κατά μήκος και ψιλοκομμένα (περίπου ¾ φλιτζάνι)
-
1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο από σπόρους και ψιλοκομμένο
-
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
-
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
¼ φλιτζάνι χυμός λεμονιού (περίπου 1 ½ λεμόνια)
-
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
-
¾ κουταλάκι του γλυκού λεπτό αλάτι
-
Μικρή πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
-
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, συνδυάστε τα προετοιμασμένα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σέλινο, το αγγούρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.
-
Σερβίρετε αμέσως για τη μέγιστη γεύση ή αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο, καλυμμένο, για μερικές ώρες. Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν καλά, καλυμμένα και στο ψυγείο, για έως και 4 ημέρες. Αν χρειαστεί, ξυπνήστε τα υπολείμματα με λίγο αλάτι ή λίγο χυμό λεμονιού.