ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ CELEBRATE - Κρεμώδης σούπα πουρέ κολοκύθας (ΒΙΝΤΕΟ
) Η εποχή με το πουλόβερ απαιτεί ένα ανακουφιστικό μπολ σούπας που ζεσταίνει την ψυχή. Αυτή η κρεμώδης σούπα πουρέ κολοκύθας δεν είναι μόνο μια πλούσια επιλογή για το φθινόπωρο, αλλά είναι επίσης ένα υγιεινό γεύμα φιλικό προς τη βαριατρική. Γεμάτη με την καλοσύνη της βιταμίνης Α και των αντιοξειδωτικών, είναι μια θρεπτική απόλαυση τόσο για τους γευστικούς σας κάλυκες όσο και για την ευεξία σας. Ακόμα καλύτερα, αυτή η βελούδινη απόλαυση μπορεί να είναι στο τραπέζι σας σε μόλις 30 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική συνταγή για πολυάσχολες μέρες που λαχταράτε μια γεύση της εποχής.
Μερίδες: Μερίδες: 1: 6 | Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά | Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά |
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 μήλο (καθαρισμένο, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο)
- 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 φύλλο δάφνης
- 850 ml πουρέ κολοκύθας
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- Γαρνιτούρα: καβουρδισμένα pepitas, καβουρδισμένοι κολοκυθόσποροι, καβουρδισμένα κουκουνάρια, γάλα καρύδας, τριμμένη καρύδα, αλεσμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μήλο και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και το φύλλο δάφνης και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
- Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το τζίντζερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το μπαχαρικό κολοκύθας, το γαρύφαλλο και το ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
- Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, χτυπήστε τα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνουν λεία. Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.
- Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ και γαρνίρετε με καβουρδισμένα pepitas, καβουρδισμένους σπόρους κολοκύθας, καβουρδισμένα κουκουνάρια, λίγο γάλα καρύδας, τριμμένη καρύδα ή/και αλεσμένο πιπέρι της επιλογής σας.
Το ξέρατε;
Γεγονότα για την κολοκύθα
Οι κολοκύθες παίρνουν το πορτοκαλί χρώμα τους από το β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό και πρόδρομο της βιταμίνης Α (που βρίσκεται στις βιταμίνες μας εδώ στη Celebrate)
- Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του σώματός μας από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνο.
- Το β-καροτένιο είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, δηλαδή μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη Α απαιτείται για τη φυσιολογική όραση, την έκφραση των γονιδίων, την αναπαραγωγή και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης απαραίτητη για τη φυσιολογική αύξηση, ανάπτυξη και διατήρηση των ιστών.
Γεγονότα για το τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι μια πικάντικη, γευστική ρίζα που χρησιμοποιείται συνήθως για να καρυκεύει τα τρόφιμα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική.
- Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τζίντζερ σε καθημερινή βάση μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ανακούφιση από τη ναυτία, η βοήθεια στη μείωση του μυϊκού πόνου μετά την άσκηση, η ανακούφιση από ορισμένους τύπους πόνου και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα από άτομα με διαβήτη.