Ξεχάστε το λιπαρό φαγητό! Αυτές οι τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού στη φριτέζα αέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Φτιάχνονται απίστευτα εύκολα, είναι γεμάτα γεύση και αποτελούν ένα τέλειο υγιεινό σνακ ή ορεκτικό. Επιπλέον, είναι εκπληκτικά χορταστικά και θα σας αφήσουν να νιώσετε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια.
Η φριτέζα αέρος κάνει τα μαγικά της, καθώς κυκλοφορεί καυτός αέρας γύρω από το κουνουπίδι, τραγανίζοντας τις άκρες του, ενώ το εσωτερικό του παραμένει μαλακό και τέλεια ψημένο. Το αποτέλεσμα; Ένα σνακ που είναι δύσκολο να σταματήσετε να τρώτε!
Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, αυτά τα τσιμπήματα κουνουπιδιού σε φριτέζα αέρος είναι η απάντηση. Είναι το τέλειο μείγμα τραγανής, αλμυρής νοστιμιάς σε κάθε μπουκιά.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο Cooking with Celebrate για την πλήρη συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΝΣΗ ΜΕ ΓΙΟΡΤΗ - Μπουκιές κουνουπιδιού σε φριτέζα αέρος
Φτιάχνει: Κουνουπίδι με καυκαλήθρες 4 μερίδες | Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά |
Συστατικά
-
1 κεφάλι φρέσκο κουνουπίδι
-
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή αλάτι κατά βούληση)
-
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
-
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
-
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
-
½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
-
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-
1,5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Οδηγίες
- Καθαρίστε το κουνουπίδι και κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους 3 έως 5 εκατοστών. Προσθέστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά και αφήστε τα στην άκρη.
- Ανακατέψτε τα κομμάτια κουνουπιδιού με το φυτικό λάδι και προσθέστε το μείγμα καρυκευμάτων. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα για 5 λεπτά στους 200 °C.
- Τοποθετήστε το καρυκευμένο κουνουπίδι στο καλάθι της φριτέζας αέρος ή σε δίσκο και τηγανίστε στον αέρα στους 200 °Cγια 15 λεπτά, ανακατεύοντας ή ανακινώντας το καλάθι 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να επιτύχετε ομοιόμορφο μαύρισμα.
- Αφαιρέστε από τη φριτέζα και σερβίρετε αμέσως.