Γνωρίστε το νέο δείπνο της εβδομάδας - τα μπιφτέκια σολομού με γλυκό και καπνιστό σολομό. Λίγο γλυκό, λίγο καπνό και λίγο μπαχαρικό, αυτά τα μπιφτέκια συνδυάζουν ζουμερό σολομό αρωματισμένο με σκόρδο, τσιπότλε και κόλιανδρο με μια κρεμώδη, ελαφρώς πικάντικη σάλτσα adobo. Σερβίρετε σε ψωμάκι ολικής άλεσης ή σε περιτύλιγμα μαρουλιού με φέτες ντομάτας και κρεμμύδια. Αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια σολομού φτιάχνονται εύκολα, ξεχειλίζουν από γεύση και είναι έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα για ένα εύκολο γεύμα το βράδυ της εβδομάδας.
Φτιάχνει: 4-6 μπιφτέκια | Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά |
Συστατικά
- 450 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
- ½ μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά ολικής άλεσης
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά chipotle σε adobo, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Γλυκιά και καπνιστή σάλτσα Adobo
- 1 πιπεριά chipotle σε adobo
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- ¼ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
Οδηγίες για το σερβίρισμα: Μερίδες με σάλτσα από το τυρί: Φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ψιλοκομμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες ντομάτες.
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους (200 C).
- Βάλτε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χτυπήστε τα μέχρι να τα ψιλοκόψετε. Κόψτε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε τον στο επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε με το γκάζι μέχρι ο σολομός να αλεσθεί και να κολλήσει μεταξύ του, αλλά να μην είναι μια λεία πάστα. Αν τον πολτοποιήσετε πολύ, τα μπιφτέκια θα γίνουν σκληρά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σολομού σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά, τη φρυγανιά, τον κόλιανδρο και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε για να ενωθούν. Σχηματίστε μπιφτέκια για μπιφτέκια και αφήστε τα στην άκρη.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής.
- Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο ταψί.
- Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν εντελώς.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ψιλοκόψτε την πιπεριά chipotle και συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
- Συναρμολογήστε τα μπιφτέκια σε ψωμάκια ολικής αλέσεως με μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδι, αν θέλετε. Απλώστε από πάνω τα ψωμάκια με 1 κουταλιά της σούπας από την καπνιστή σάλτσα adobo.