Σας εμπιστεύονται 240.000+ άνθρωποι

Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Εκπτώσεις όγκου έως και 15%

Το καλάθι σας

Το καλάθι σας είναι άδειο

Δείτε αυτές τις συλλογές!

Φιλικά προς τα βαριατρικά αυγά

Deviled Eggs- Bariatric Friendly Recipes - Celebrate Vitamins Blog

Τα αβγά είναι το κλασικό ανοιξιάτικο ορεκτικό ή σνακ, ειδικά το Πάσχα. Κάναμε μερικές εύκολες τροποποιήσεις για να κάνουμε την εκδοχή μας πιο φιλική προς τη βαριατρική σας δίαιτα. Μειώσαμε τα λιπαρά, αυξήσαμε την πρωτεΐνη και εξακολουθούν να είναι αρκετά νόστιμα για να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας!


Servings: 6-8 Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας τουρσί άνηθου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1-2 πινελιές καυτερής σάλτσας *προαιρετικά
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πάπρικα και σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Για να βράσετε τα αυγά: Τοποθετήστε τα αυγά σε μία στρώση σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύπτει τα αυγά κατά 2 - 5 cm. Τοποθετήστε τα σε δυνατή φωτιά και αφήστε τα να πάρουν βράση. Βράστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε παγόλουτρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  2. Καθαρίστε τα αυγά και κόψτε τα στη μέση. Αφαιρέστε τον κρόκο και τοποθετήστε τον σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  3. Στους κρόκους, προσθέστε το ελληνικό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τουρσί, τον άνηθο, το σχοινόπρασο και τη καυτερή σάλτσα. Πολτοποιήστε το μείγμα μέχρι να γίνει τελείως λείο.
  4. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα των κρόκων σε καθένα από τα ασπράδια των αυγών. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα.



Προηγούμενη θέση
Επόμενη ανάρτηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλώ σημειώστε, τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν